nieuws

Allergieverwekkers moeten op etiket

nieuws
Mensen die allergisch zijn voor eieren, melk, vis of noten krijgen het gemakkelijker. Voortaan moeten allergieverwekkende stoffen altijd vermeld worden in de ingrediëntenlijst op de verpakking van voedingsmiddelen. Naarmate er steeds meer mensen met een stuifmeelallergie zijn, komen ook voedselallergieën meer voor, want de beide gaan vaak samen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
25 november 2005  – Laatst bijgewerkt om 4 april 2020 14:31
Mensen die allergisch zijn voor eieren, melk, vis of noten krijgen het gemakkelijker. Vanaf vandaag moeten allergieverwekkende stoffen altijd vermeld worden in de ingrediëntenlijst op de verpakking van voedingsmiddelen. Naarmate er steeds meer mensen met een stuifmeelallergie zijn, komen ook voedselallergieën meer voor, want de beide gaan vaak samen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Sommige mensen kunnen van één stukje pinda al een levensbedreigende allergie-aanval krijgen. Gevaarlijke voedingsmiddelen vermijden, is voor hen de beste strategie. Het is voor sommige allergielijders van groot belang dat de ingrediëntenlijsten op voedingsmiddelen zo volledig mogelijk zijn. Producten die volgens de oude soepelere regels geëtiketteerd zijn, mogen nog wel een poosje in de winkelrekken liggen.

Tot nu toe waren veel uitzonderingen mogelijk op de vermeldingplicht. Uiterst gevoelig tests worden gemaakt om bijvoorbeeld minuscule hoeveelheden pinda in gebakken koekjes op te sporen. Volgens sommigen gaan de nieuwe regels nog niet ver genoeg. Veel erge allergische aanvallen zouden zich voordoen met vers bereid voedsel in restaurants. Daar geldt geen etiketteringsplicht.

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek