4 Belgen op 10 zijn verlekkerd op tussendoortjes
nieuwsDe tussendoorconsumenten hebben een lichte voorkeur voor zoete producten, met als populairste eetwaren fruit (31 pct) en chocoladerepen (28 pct). Ook graanrepen (12 pct), bonbons (12 pct), zoute koekjes (11 pct), fijne vleeswaren (9 pct) en chips (8 pct) gaan er vlotjes in. De tussendoortjes worden volgens de telefonische OIVO-bevraging bij ruim 650 mensen vooral gegeten voor het plezier (76 pct), om een lichte honger te stillen (68 pct) of uit snoeplust (56 pct). Een op de drie zegt ook tussen de maaltijden te eten uit stress. Gemiddeld wordt 2,5 keer per dag een tussendoortje gegeten.
Vooral maandag en zaterdag zijn in trek bij de tussendoorconsumenten. Op weekdagen worden de tussendoortjes vooral in de voormiddag (het elfuurtje) of in de namiddag verorberd, thuis voor televisie of op het werk. In het weekend zijn er pieken op zaterdagavond en zondagnamiddag. Nochtans, aldus OIVO, is het eten van tussendoortjes op elk moment van de dag af te raden. Op een niet-gestructureerde wijze eten vormt een risicofactor voor energetische overconsumptie, onevenwichtige voeding en op termijn overgewicht, zo luidt het.
Meer informatie: Ook de snelle hap heeft recht op regelmaat!
Bron: Gazet van Antwerpen