nieuws

10.000 bezoekers op 'Dag van het Eetbare Landschap'

nieuws
Het laatste van de acht grote evenementenweekends in het openluchtmuseum Bokrijk stond zondag volledig in het teken van de 'Dag van het Eetbare Landschap' en lokte maar liefst 10.000 bezoekers. Bokrijk was één grote etalage vol vruchten en afgeleide producten. Heel wat streekproducten stonden in de aanbieding. Meer dan speciale aandacht ging uit naar de biergilde van Vliermaalrot, die liefst 1.500 liter bier brouwde volgens een aloud recept uit 1906.
25 september 2006  – Laatst bijgewerkt om 14 september 2020 13:58
Het laatste van de acht grote evenementenweekends in het openluchtmuseum Bokrijk stond zondag volledig in het teken van de 'Dag van het Eetbare Landschap' en lokte maar liefst 10.000 bezoekers. Bokrijk was één grote etalage vol vruchten en afgeleide producten. Heel wat streekproducten stonden in de aanbieding.

In de Oude Stad was er een heuse jaarmarkt waar een 40- tal kwekers en makers van kazen, likeuren, gelei, fruit, honing, charcuterie en wijnen hun waren presenteerden. Ook kon je er streekbieren proeven. Meer dan speciale aandacht ging uit naar de biergilde van Vliermaalrot, die liefst 1.500 liter bier brouwde volgens een aloud recept uit 1906.

De Limburgse bond van bakkers slaagde er in 450 Limburgse vlaaien te bakken. De vijftien bakkers die hun vrije zondag opofferden deden dat voor het goede doel. Een deel van de opbrengst gaat naar een Hart voor Limburg, een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen kanker. Nog een hoogtepunt op de Dag van het Eetbare Landschap was tenslotte de kookshow van de chef-kok van het Koetshuis, een van de cafés en restaurants in Bokrijk.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde artikels

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek