header.home link

Webinar Varkensacademie - deel 4

donderdag, 26 november 2020
Vlaanderen, België
Varkensacademie
Schrijf je in event.event register at https://inagrovzw.microsoftcrmportals.com/VarkensAcademie_DeOudeMelkerij/

Door de uitbraak van het coronavirus werkten Inagro en de Provincie West-Vlaanderen een alternatief uit voor de gekende jaarlijkse trefdag. Onder de naam VarkensAcademie on tour was het de bedoeling om vier kleinere studieavonden te organiseren. Echter, omdat de coronacijfers onrustwekkend blijven stijgen en omdat we alle maatregelen maximaal willen respecteren hebben we beslist om deze studieavonden digitaal te laten doorgaan. Alleen een computer (met geluidsversterking), laptop, smartphone of tablet is noodzakelijk om te kunnen deelnemen. 

Tussen 17 en 26 november organiseren we vier digitale infoavonden (webinar) met telkens één of twee inhoudelijke onderwerpen per avond. Iedereen mag gratis deelnemen aan één of meerdere webinars, maar inschrijven is verplicht. Op de dag van de webinar ontvang je een deelnemerslink voor de online infoavond in je mailbox.

Op deze manier kunnen we onze varkenshouders veilig informeren over enkele technische onderwerpen uit de varkenshouderij.

Op het programma op donderdag 26 november 2020 van 20u tot 21u30:

 1. Boeren met power!
  Laurens Vandelannoote – Innovatiesteunpunt
  Krijg inzicht in de mogelijkheden om duurzame energie te produceren op het eigen varkensbedrijf. Is het zinvol om zelf energie te produceren, wat kan het opbrengen en hoe kan ik (en/of mijn omgeving) die energie optimaal gebruiken?

  Brijvoer, daar lust een ondernemer wel pap van!
  Eline Geerardyn – ForFarmers 
  Varkenshouders die hun dieren brijvoer voeren, spelen op een duurzame en economische manier in op de toekomst. Het verwerken van vochtrijke én droge grondstofstromen tot een smakelijke brij biedt heel wat mogelijkheden. De valorisatie van reststromen, het in de hand hebben van de voeropname, rantsoenen op maat van de dieren, eenvoudig sturen op de technische resultaten, snel inspelen op innovaties, … bieden de kans om lekker varkensvlees op een gezonde manier te kweken aan de laagste voerkosten per kilo groei. Ook op maatschappelijk vlak en op vlak van milieuvriendelijkheid heeft het voeren van brij een streepje voor. Wat houdt brijvoer nu eigenlijk in? Welke producten worden gevoerd? Hoe ziet een brijvoerinstallatie eruit? Wat zijn praktische aandachtspunten?  Wat betekent brijvoer voor de technische resultaten? Welke investering staat ertegenover? En niet onbelangrijk: wat haalt een ondernemer eruit?  Maak kennis met brijvoer en krijg een antwoord op deze vragen tijdens de sessie. 

Schrijf je in event.event register at https://inagrovzw.microsoftcrmportals.com/VarkensAcademie_DeOudeMelkerij/

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek