Slotdag Lokaal Brood: succesfactoren van een duurzaam korte keten initiatief voor brood(producten)
Op 1 juni 2022 organiseert HOGENT de slotdag voor het PWO-project Lokaal Brood. Tijdens deze studiedag worden de do’s en don’ts voor een succesvolle opstart, uitbouw en bestendiging van een korte keten brood initiatief uit de doeken gedaan.
We gaan van start met de goede praktijken binnen de keten. Zowel teelt van lokale baktarwe als verwerkings- en verkooptechnieken van lokale bloem en broodproducten worden belicht. Daarnaast wordt het onderzoek naar succesfactoren en de toetsing in de praktijk besproken. Enkele deelnemers van de initiatieven zullen getuigen over hun ervaringen. Er wordt een korte keten lunch en slotdrink voorzien, tevens ideale netwerkmomenten!
Meer informatie over dit project via:
Programma
9.30 Ontvangst
10.00 Introductie
10.30 Teelt- en baktechnisch luik – goede praktijken en resultaten rassenonderzoek
12.00 korte keten lunch
13.00 Economisch luik – consumentenonderzoek, impact van het verhaal en goede praktijken
14.00 Succesfactoren & ketenwerking
15.00 Debat met deelnemers van initiatieven
15.50 Slotbeschouwing
16.00 Slotdrink & netwerkmoment
Doelgroep
Landbouwers, warme bakkers of maalderijen die aan de slag willen gaan met lokaal geteelde baktarwe of hun netwerk willen uitbreiden.
Deelname is gratis, maar inschrijving is verplicht.