header.home link

Lanceringsevenement podcast 'Blijven boeren?!'

donderdag, 2 februari 2023
Ter Eeste, Spanjestraat 133, 8800 Roeselare, België
Provincie West-Vlaanderen
Schrijf je in event.event register at https://www.west-vlaanderen.be/formulier/podcast-blijven-boeren-02-02-202

Land- en tuinbouwers komen op een bepaald moment in hun loopbaan op een kruispunt te staan. Ze worden geconfronteerd met een moeilijke situatie. Op dit kruispunt stellen ze zichzelf de existentiële vraag: Blijf ik boeren? Vaak is het antwoord met trots vervuld: We blijven boeren! Maar dat is niet altijd zo evident als je op het eerste gezicht misschien denkt.

In deze podcast getuigen land- en tuinbouwers over hun kruispunt en de moeilijke omstandigheden waarin ze zich bevinden of bevonden. Ze vertellen zelf waarom ze een bepaalde weg bewandelden, welke worstelingen aan hun keuze voorafgingen, welke moeilijkheden ze moesten overwinnen, welke successen ze geboekt hebben. Voor sommigen betekende hun keuze een eindpunt, voor anderen een startpunt voor iets nieuws. Elk verhaal biedt een inzicht in de uitdagingen waar deze landbouwers voor stonden, maar ook in de manier waarop ze met veerkracht en weerbaarheid omgingen met hun conflict.

Op dit lanceringsevenement krijg je enkele teasers te horen, komen land- en tuinbouwers uit de reeks aan het woord en geeft de podcastmaker een blik achter de schermen. Met deze avant-première wil de Provincie West-Vlaanderen, die de podcast ontwikkelde in samenwerking met Boeren op een Kruispunt en The Podcast Planet, het thema en het belang van mentaal welbevinden in de land- en tuinbouwsector onderschrijven.

Programma lanceringsevenement:

  • 18.45 u.: Onthaal met verse pannenkoeken (Maria Lichtmis)

  • 19.30 u.: Verwelkoming door Bart Naeyaert, gedeputeerde voor landbouw van de Provincie West-Vlaanderen

  • 19.40 u.: Avant-Première met enkele luisterfragmenten en getuigenissen van de landbouwers in de reeks. Podcastmaker Peter De Roeck en Achille Van Ingelgem van The Podcast Planet geven een blik achter de schermen van de ‘making of’ van de podcastreeks.

  • 21.00 u.: Netwerkmoment met lokale drank- en eetproducten

  • 22.15 u.: Einde

Schrijf je in event.event register at https://www.west-vlaanderen.be/formulier/podcast-blijven-boeren-02-02-202

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek