header.home link

Horti-BlueC Open Event

woensdag, 25 augustus 2021
Online event
ILVO
Schrijf je in event.event register at https://forms.gle/x6Cy8iPZfjSsCSP5A

Kunnen aardbeien en tomaten geteeld worden zonder het gebruik van niet-hernieuwbare grondstoffen zoals veen en minerale wol? Hoe kunnen reststromen zoals garnalenpellen, gebruikte teeltsubstraten, groenafval en plantenvezels geüpcycled worden en zo bijdragen aan een duurzame grondloze tuinbouw?

Het Interreg2Seas project Horti-BlueC heeft de ambitie om nieuwe oplossingen te introduceren voor enerzijds duurzamere teeltsubstraten in de tuinbouw en anderzijds voor het upcyclen van nevenproducten van huidige praktijken. Zo wil Horti-BlueC bijdragen aan minder CO2-emissies en een verminderd gebruik fossiele brandstoffen en chemische meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen.

Tijdens het Horti-BlueC Open Event op 25 augustus zullen de resultaten van het project bekend gemaakt worden. Horti-BlueC onderzoekers van ILVO, PCHoogstraten, University of Portsmouth, ADAS en NIAB-EMR zullen de bevindingen uit hun onderzoek rond duurzame teeltsubstraten voorstellen.

Achteraf zal een panel van VLACO, ECN, WUR en RHP in discussie gaan over de adoptie van nieuwe duurzame teeltsubstraten in de Interrreg2Seas regio.

Ook de Horti-BlueC Immersive Virtual Reality Experience zal op het Open Event voorgesteld worden.

Wanneer? 25 augustus 13:45-16:45

Waar? online

Prijs? gratis

Taal? Engels

Inschrijven? https://forms.gle/x6Cy8iPZfjSsCSP5A

Meer info? https://www.horti-bluec.eu/en/calendar/horti-bluec-open-event-interreg-2-seas

Schrijf je in event.event register at https://forms.gle/x6Cy8iPZfjSsCSP5A

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek