header.home link

Agrarische herontwikkeling in de praktijk

vrijdag, 11 juni 2021
Online event
Provincie Antwerpen
Schrijf je in event.event register at https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJerqTD3pfQv41BxfcaC7wH8Z9NcMdr7yaPdOYC-TyRRbKDA/viewform

Landbouw en open ruimte: hand in hand

Door het herontwikkelen van bestaande agrarische sites bieden we ontwikkelkansen aan nieuwe landbouwbedrijven en vrijwaren we de open ruimte. De provincie Antwerpen onderzocht de afgelopen jaren hoe de agrarische herontwikkeling in de praktijk gebracht kan worden. De resultaten mogen gezien worden en daarmee zet de provincie Antwerpen agrarische herontwikkeling weer hoger op de agenda’s. Op 11 juni nemen we jullie mee door het verhaal dat we de voorbije drie jaar samen met vele stakeholders schreven: hoe groot is het zonevreemd gebruik van agrarische infrastructuur, hoe bepaal je of een site nog geschikt is voor de hedendaagse landbouw, welke instrumenten kan je inzetten om herontwikkeling te bevorderen en welke actoren heb je daarvoor nodig. De laatste maanden gingen we alvast al aan de slag met onze projectresultaten: ook dat tonen we graag. Tijdens deze studiedag kom je onder meer te weten welke rol de provincies daarin kunnen spelen.

Benieuwd?

Schrijf je dan zeker in voor deze hybride studiedag. We bieden iedereen de kans om de studiedag online te volgen. Ben je er graag fysiek bij, duid dit aan in het inschrijvingsformulier. 

Praktisch

Je kan deze studiedag online volgen op vrijdagnamiddag 11 juni van 13 tot 15.30 uur. Enkele dagen voor het event ontvang je een deelnemerslink.

Ben je er graag fysiek bij in Essen, duid dit aan in het inschrijvingsformulier. Afhankelijk van de geldende coronamaatregelen in juni bekijken we hoeveel mensen er live kunnen bij zijn. 

Programma

13.00 - 13.10 uur: welkomstwoord door diensthoofd Landbouw Kris Van Nieuwenhove

13.10 - 14.10 uur: resultaten PDPO-project agrarische hergebruik van landbouwinfrastructuur met getuigenissen

14.10 - 14.20 uur: pauze

14.20 - 15.10 uur: 8 organisaties blikken vooruit over hoe ze aan de slag gaan met het thema agrarische herontwikkeling 

15.10 - 15.30 uur: gedeputeerde voor Landbouw Ludwig Caluwé en gedeputeerde voor Ruimte Luk Lemmens vertellen over de provincie als streekmotor als trekker in dit verhaal. 

Schrijf je in event.event register at https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeJerqTD3pfQv41BxfcaC7wH8Z9NcMdr7yaPdOYC-TyRRbKDA/viewform

Er zijn :newsItemCount nieuwe artikels sinds jouw laatste bezoek