Meest recent
Duik in het archief
-
Laiterie des Ardennes bouwt nieuwe Henegouwse kaasfabriek waardoor capaciteit verdrievoudigt
Zuivelcoöperatie Laiterie des Ardennes (LDA) breidt haar fabriek in Baudour uit met een nieuwe kaasmakerij. Dat bericht de Waalse krant L’Echo. De uitbreiding zal ongeveer vijftig banen ople... -
Het Hinkelspel: Van anarchistische commune tot pionierende coöperatie in biokaas
Wat begon als een experiment in een Gentse anarchistische commune, is uitgegroeid tot een schoolvoorbeeld van coöperatie, duurzaamheid en ambachtelijke kaasproductie. Het Hinkelspel is een p... -
Vache Bleu en FFP fuseren tot nieuwe Belgische zuivelgigant
De Belgische zuivelbedrijven Flanders Food Productions en Vache Bleue bundelen hun krachten en vormen de nieuwe holding European Dairy Company. Dat schrijft De Tijd. De nieuwe constellatie i... -
Zuivelcijfers: Mozzarella goed voor tweederde van alle Belgische kaasproductie, melk mindert
Roomijs en pizza. Het zijn wellicht de grootste bijdragen die Italië heeft geleverd aan de westerse maatschappij, gevolgd door espressomachines, dagdrinken en Monica Bellucci. Maar het Belgi... -
Belg eet en drinkt minder zuivel, maar lust vooral kaas, room en ijs
Het thuisverbruik van zuivel is lichtjes gedaald. Dat blijkt uit de laatste cijfers van VLAM. Net als bij de gehele voedingsmarkt spelen de hoge inflatie en het stijgend buitenhuisverbruik h... -
Baliehof produceert tweede beste kaas ter wereld, maar uitbreiden wordt moeilijk
De crème de la crème van de kazen, die vind je in Jabbeke op de Zuivelboerderij Baliehof. De kaas van het Baliehof veroverde de tweede plaats op de World Cheese Awards. Met hun ‘Houtlandse A... -
Neri maakt vegan ‘kaas’ uit noten: “Altijd gefascineerd door fermentatie”
Het is niet omdat je vegan bent, dat een gezellige kaas- en wijnavond tot het verleden hoeft te behoren. Neri De Meester (31) is oprichter van ‘Omage’. Het bedrijf is gespecialiseerd in vega... -
Milcobel wil kennis delen met gloednieuw Mozzarella Experience Center
Milcobel groeide de voorbije jaren uit tot één van de topproducenten van mozzarella in Europa voor de voedingsindustrie. Als het aan de zuivelcoöperatie ligt, verstevigt ze die positie verde... -
Milcobel moet producten terugroepen na listeriabesmetting
Op aandringen van het federaal Voedselagentschap (FAVV) heeft Milcobel een reeks producten teruggeroepen na een listeriabesmetting in de fabriek in Moorslede. De besmetting met de listeriaba... -
Listeria ontdekt bij Milcobel: productie in Moorslede volledig stil
In de kaasfabriek van Milcobel in Moorslede is de listeriabacterie aangetroffen in een pekelbad waar kazen worden verwerkt. Dat bevestigt Milcobel na een bericht van Het Laatste Nieuws.
Dossier